Składniki: (na 1 porcję)
- 40g płatków owsianych
- ok. 100ml soku jabłkowego (bez dodatku cukru - ja kupiłam firmy "Ogrody Natury" 225ml w buteleczce)
- 1 niecałe niewielkie jabłko
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sok z cytryny (na oko)
Wieczorem dnia poprzedzającego śniadanie, wsypać płatki do miski, zalać sokiem jabłkowym i wymieszać i wstawić do lodówki. Następnego dnia rano, do płatków dodać starte jabłko i pokropić sokiem z cytryny. Polać jogurtem i wymieszać.
Też bym takie zjadła:)
OdpowiedzUsuńnajlepsze!
OdpowiedzUsuńZawsze mnie ciekawiły te nocne owsianki :-) Wspaniałe śniadanie!
OdpowiedzUsuńzdrowo!
OdpowiedzUsuńNie wiedziałam, że z płatkami można tak zrobić, ale to jest super pomysł! Z jabłkowym sokiem musi mieć wspaniały smak! :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńale bym pojadla...:)
OdpowiedzUsuń