Składniki:
- słoiczek selera w słoiku
- puszka groszku zielonego (ja dałam niecałą)
- puszka czerwonej fasoli
- puszka kukurydzy
- 10-15dag szynki konserwowej
- 3 jajka
- 1/2 czerwonej papryki
- sól ziołowa, pieprz ziołowy
- bazylia, oregano (opcjonalnie - dają lepszy smak i zapach)
- 1/2 łyżeczki musztardy
- 2 łyzki majonezu
Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę. Seler, kukurydzę, fasolę czerwoną i groszek zielony odcedzamy. Szynkę oraz paprykę kroimy w kostkę. Wszystko wsypujemy do miski. Solimy i pieprzymy wg smaku, dodajemy zioła. Mieszamy. Musztardę z majonez łączymy razem i dodajemy do sałatki. Całość jeszcze raz mieszamy. Przed podaniem można udekorować listkiem pietruszki.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz