poniedziałek, 13 czerwca 2011

Naleśniki z twarogiem

Bardzo proste w przygotowaniu,  niewiele składników trzeba w to włożyć, jedyne czego wymagają, to 15 minut czasu ;) Chodzi oczywiście o naleśniki - standard wśród standardów!

Składniki: (na ok. 8 naleśników)

Ciasto:
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka mąki
  • 2 łyżeczki cukru
  • masło klarowne
Nadzienie:
  • twaróg biały
  • mleko (odrobinę, żeby twaróg nie był taki suchy)
  • cukier (na smak)
Ponadto:
  • cukier puder (do posypania), może też być polewa
Przygotowanie:

Wszystkie składniki razem zmiksować. Smażyć na sklarowanym maśle cienkie naleśniki (masło sprawi, że naleśniki będą miały delikatny maślany smak). Twaróg rozgnieść, zmieszać z cukrem i mlekiem. Na każdego naleśnika kładziemy farsz, zwijamy w rulonik. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz