Składniki:
- 1 duże jajko
- 2 łyzki mąki pszennej
- szczypta soli
- niecałe pół łyżeczki proszku do pieczenia
- niecałe poł łyżeczki sodki
- kefir (na oko-troszkę)
- konfitura z wiśni (lub z innych owoców)
Przygotowanie:
Wszystkie składniki razem zmiksować . Smażyć z dwóch stron na maśle (omlet będzie miał delikatny, maślany smak), najlepiej pod przykryciem - będzie szybciej - do zarumienia.
Na połowę omleta nałożyć konfiturę, zgiąć na pół, polać z wierzchu sokiem z konfutury.
A efekt końcowy wygląda tak:
Sprawdziłam, bardzo smaczne i szybie śniadanie. Konfiturę można zastąpić świeżymi owocami, np. truskawką.
OdpowiedzUsuńDzisiaj wypróbowałam, szybkie, łatwe no i przede wszystkim pyszniutkie :)
OdpowiedzUsuń