Składniki: (na ok. 10 porcji - to zależy od ich wielkości)
- 1 sałata pekińska
- 2 żółte papryki
- 1 zielona papryka
- 1 czerwona papryka
- 3 pomidory
- 1 cukinia
- 1 ogórek (ja nie dałam)
- 6 jajek
- 1 puszka kukurydzy
- 1 duży jogurt naturalny
- sok z połówki cyttryny
- sól, pieprz, cukier, bazylia
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo - obrać i pokroić w kostkę. Umyć wszystkie warzywa. Sałatę posiekać. Papryki wydrążyć, pokroić razem z pomidorami i ogórkiem w kostkę. Cukinię pokroić w plasterki( większe plasterki na pół można przekroić). Kukurydzę odsączyć. Wszystko wrzucić do miski. Posolić, popieprzyć i posłodzić -do smaku. Skropić sokiem z cytryny. Wlać jogurt naturalny -wymieszać. Odstawić do lodówki, żeby warzywa zmiękły (głównie cukinia). Posypałam też kilkoma ziarnkami Vegety.
Bardzo prosta i smaczna.